Do (nie) mleko zdrowe jest naprawdę

[Głosów:0    Średnia:0/5]

Do (nie) mleko zdrowe jest naprawdę

Reklama musiałby nam wierzyć, że wszystkie krowy pasą się na łąkach i bujne rolnik Sunrise pochodzi z dzbankiem mleka dla dojenia. W rzeczywistości, wiele zwierząt można zobaczyć w całym swoim życiu nie jest światło, nie może w stodole porusza się prawidłowo i nie gatunkowo odpowiednie jedzenie. To szkodzi nie tylko krowy, ale ma również wpływ na jakość mleka – z konsekwencjami dla nas.

żywności szlachetne lub patogenne hormonem koktajl? Brak żywności obecnie spolaryzowana więcej niż mleko. Czy to naprawdę niezdrowe? Mamy fakty

“Produkty naturalne” mleko? Wcale nie!

Kilka odmian mleka są konkurencyjne w supermarkecie na naszą korzyść. Ich jedynym wspólnym mianownikiem jest kolor. Kompozycji zmienia się znacznie w każdej innej żywności. Chociaż nie każdy mleka krowiego, ale jak dobrze zależy od paszy, mieszkania, ochrony i więcej od. Podczas przeglądania spędził 100 lat temu wszystkie krów po 10 godzin dziennie na pastwisku, mleko było zupełnie inne jedzenie: Zostawili wymię zaledwie kilka godzin przed spożyciem, naturalną zawartość tłuszczu i był gruby, jeśli nie szybko wykorzystane. Potem następuje znacznie zmieniła się. 95 procent produkowanego mleka pochodzi z rolnictwa konwencjonalnego. Średnio od 50 do 100 zwierząt na farmie są skrzynkami każdy około 4,5 metrów kwadratowych, a często nigdy nie ujrzy światła dziennego. Do 40 litrów wyprodukowany specjalnie hodowane krów mlecznych dziennie. Dla porównania: W przeszłości było około 8 litrów – tyle, ile potrzeb łydki. Hodowli i karmienia kiszonką i bogatych w białko soi, grochu lub fasoli posiłku aby różnica ta ilość możliwe. Naturalny produkt mleczny dawno minęły. A mleko dla zdecydujemy w supermarkecie, jest tylko tak dobre, czy złe, jak rodzaj chowu zwierząt pozwala.

Zarażony krowiego naprawdę

Od dzieciństwa jest bębnił w nas, że mleko jest dobre dla kości, czyni nas wielki i silny. To ma sens: Mleko matki jest pierwszym i najlepsze jedzenie, które mogą dostać się niemowlę. I w porównaniu z nim, zawiera mleko krowie 3 razy więcej białka, bardziej krótkołańcuchowych kwasów tłuszczowych i wapnia, jodu, fosforu, a także witamin rozpuszczalnych w tłuszczach A, D, E i K. W mleku więc umieścić wiele dobrego. “Krowy są przeżuwacze i może dla nas bezwartościowe odżywczo trawy w białka i cennych kwasów tłuszczowych konwersji” wyjaśnia Gerhard Jahreis, profesor fizjologii żywienia na Uniwersytecie w Jenie.”Jednakże, mleko od zwierząt, które zostały wyprodukowane bez ruchu i słońca, a zamiast tego skoncentrować się trawa jest o wiele niższej jakości”. Powód: Tylko mleko pochodzące od zwierząt, które pasą, zawiera wiele cennych kwas tłuszczowy omega-3, stan arytmię ochrony i zmniejszyć stężenie lipidów we krwi.Ponadto, sprzężony kwas linolowy (CLA) umieszcza się, co ma działać na to jedne z zdrowszych kwasów tłuszczowych i podobne prozdrowotny. Przemysłowe kontrast mleko zawiera głównie tłuszcze nasycone i tłuszcze trans nawet, które są podejrzewane promowanie choroby układu sercowo-naczyniowego. Również metoda jest zachowana przez jakość mleka wpływa znacząco: “Szczególnie nienaturalny mleka UHT”, wyjaśnia dr Christian Kessler, który w ramach badania klinicznego szpitala Naturalnej w Berlinie na temat co Emanuela. Że ogrzewa się bardzo wysoki, co oznacza, że w ciągu kilku sekund w temperaturze 150 stopni, która zmienia strukturę białka, a tym samym smaku i niszczy do 20 procent witamin. “Końcowy produkt jest istotnym ubogich płyn, który ma do czynienia z naturalnym produktem bardzo mało”, pisze Kessler. Nawiasem mówiąc, nawet świeże mleko jest coraz częściej traktowane tak, że mogą one zostać dłużej dostępna w sekcji chłodni. Od 10 do 15 sekund, tak zwane mleko ESL (akronim “przedłużonej trwałości”) ogrzewa się do temperatury 127 stopni Celsjusza.Również tą metodą i długotrwałego przechowywania w części chłodzącej – trwałość wynosi 3 tygodnie – przejście witaminy utracone, jednak naukowcy nazywają tę stratę za drobne. Zgodnie z prawem, ma oddzielne określanie takiego mleka jest rzeczywiście konieczne. Producenci mają, ale zobowiązała się w 2009 roku do klasycznego pasteryzowanego mleka z “tradycyjnie” i “maxi świeże”, “Trwały dłużej” lub znak ESL mleko “extra długa świeżość Indulgence”.

 

Nie wszyscy tolerują mleka

Mleko sugeruje wiele na brzuchu. Jest zawarty laktozę, laktozę. Około 15 procent Niemców nie może strawić tego składnika mleka. On daje je na bóle brzucha i biegunka. Na całym świecie cierpi nawet 75 procent więcej niż w nietolerancji. Powodem tego jest brak enzymu laktazy, która rozkłada cukier mleczny i jest wytwarzana przez całe życie coraz mniej ciała. W kategoriach ewolucyjnych, to ma sens, bo po dzieciństwie człowiek może korzystać z innych źródeł energii i potrzebuje cukier mleko nie jest już jako takie. Im jesteś starszy, tym gorzej będzie tolerowane. Nawet krowa jest właściwie tylko tak długo, jak mleko, aż cielę zaczyna jeść trawę. “Mleko jest przeznaczony przez naturę dla młodzieży, dlatego należy rozważyć zużycie wraz z wiekiem”, radzi Kessler.Niemieckie Towarzystwo Żywienia (DGE) zaleca mleko dla zdrowych dorosłych kontynuować – ale z umiarem. “Dziennie około 200 do 250 g niskotłuszczowego nabiału i od 50 do 60 gramów sera o niskiej zawartości tłuszczu powinna być w menu,” powiedziała rzeczniczka Antje Gahl.

Niebezpieczeństwo hormonów w mleku krowim

W ten sposób, przepływ mleka zostaje przerwana di krowa jest w ciąży, wkrótce po wycieleniu, powodując, że zawartość estrogenu mleka 33 razy, a poziom progesteronu jest 10 razy wyższy niż w nieciężarnej krowy. Wszystko to kończy się pije w naszym organizmie i jest specjalnie przyniósł u kobiet z rakiem piersi wzrósł w połączeniu, jako badania przeprowadzonego przez Harvard University niedawno ujawniona. Hormony wzrostu odgrywa rolę, zwłaszcza IGF1, czynnika wzrostu podobnego do insuliny. Choć rak przyczyny nie, ale wywołała wzrost komórek występujących nowotworów. Federalny Instytut Oceny Ryzyka są jasne: “Jeśli wziąć mleko lub produkty mleczne w normalnych ilościach jeść nie musi obawiać się zagrożenia dla zdrowia”, mówi rzecznik prasowy Jürgen Thier-Kundke. Inne badania wykazały, że nawet o ryzyku wystąpienia raka jelita grubego z umiarkowanym spożyciem mleka zmniejsza się nieznacznie.“Zwłaszcza grając w rozwoju raka wiele czynników odgrywa rolę, dzięki czemu nie tylko mleko lub produkty mleczne może być pociągnięty do odpowiedzialności”, wyjaśnia ekspert Kessler.
Marzena Wielgus
O Marzena Wielgus 347 artykułów
Wiele rzeczy można powiedzieć o Marzenie Wielgus, ale przede wszystkim wiadomo, że są one przewidujące i doceniane, oczywiście są również precyzyjne, obiektywne i idealistyczne, ale w mniejszych dawkach i często są też rozpieszczane przez nawyki bycia agonującymi. Jednak jej uprzedzająca natura jest tym, co najbardziej lubi. Ludzie często liczą na siebie i jej spostrzegawczą naturę, szczególnie gdy potrzebują pomocy lub wsparcia. Nikt nie jest doskonały, a Marzena ma również wiele mniej pożądanych aspektów. Jej drapieżna natura i bezczelność powodują wiele pretensji i powodują, że jest co najmniej niewygodna. Na szczęście jej doceniająca natura zapewnia, że nie jest tak często.

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*